Głównym założeniem projektu jest nie tylko stworzenie miejsca do praktykowania jogi (z całym potrzebnym zapleczem), ale wykreowania przestrzeni dla relaksu, wyciszenia, odnowy ducha i ciała żyjących w stałym pędzie mieszkańców dużego miasta. Zależało mi by osoby odwiedzające to miejsce na jakiś czas zapomniały o codzienności. Przestrzeń studia miała być zupełnie innym doznaniem. 

 

Chciałam by zgiełk, hałas i stały natłok bodźców został za naszymi plecami. By uzyskać ten efekt niezbędne było stworzenie odpowiedniego klimatu poprzez stonowaną, we fragmentach monochromatyczną kolorystykę, naturalne materiały, odpowiednie oświetlenie oraz kilka bezpośrednich nawiązań do natury.

moodborad.jpg
rzut.jpg
Duża wizka z człowiekiem.jpg

JOGA STUDIO

Mała_wizka_1.jpg
Mała_wizka_2.jpg
wizka 4.jpg
wizka 5.jpg
zestawienie_przekrój.jpg
Plansza 12 — kopia.jpg

PROJEKT DYPLOMOWY 2019