IMG_4986.jpg

APARTAMENT WILANÓW

Projekt wnętrza apartamentu o powierzchni 90m2 stworzyliśmy dla młodej pary o wysmakowanym guście. Efekt końcowy miał być połączeniem funkcjonalności, prostoty i elegancji z nutką paryskiego klimatu. Staraliśmy się stworzyć przestrzeń zdecydowanie ponadczasową, w której czuć charakter i indywidualny styl właścicieli.  

 

Układ funkcjonalny został zdecydowanie zmodyfikowany. W pierwotnej wersji przy wejściu do apartamentu brakowało szafy za to miejsce obecnej garderoby zajmowała klatka schodowa. Zdecydowaliśmy zaślepić otwór w suficie i przenieść komunikację między parterem, a antresolą bliżej salonu. Dzięki temu zyskaliśmy nie tylko miejsce do przechowywania, ale również główny element dekoracyjny jakim są bez dwóch zdań metalowe, delikatne, kręcone schody. Jakby tego było mało powiększyliśmy dolną łazienkę oraz stworzyliśmy od zera drugą łazienkę na antresoli. 

W projekcie wykorzystaliśmy naturalne, ciepłe odcienie drewna, biele, morskie błękity, beże oraz kilka mocniejszych, czarnych akcentów by dodać wnętrzu charakteru oraz głębi. Na ścianach towarzyszy nam delikatna, klasyczna boazeria, a sznytu całości dodają minimalistyczne gniazda i włączniki. Wykorzystane tekstylia spajają i ocieplają całość. Tapicerowana “biszkoptowa” ława, welurowe zasłony oraz wisienka na torcie, czyli tkany ręcznie, morski dywan, na którym można by leżeć całymi dniami.

1.1. Rzut. Ergonomia na stronkę3.jpg
1/1
1/1
IMG_5119-2.jpg
IMG_5143.jpg
1/1
1/1
1/1
IMG_5028.jpg
IMG_5141.jpg
1/1
1/1
IMG_5058.jpg
IMG_5171.jpg
1/1

Zdjęcia | Gabriela Bartczak
Stylizacja | Marta Sójka

PROJEKT 2021 | REALIZACJA 2022